Wat is beleggen?

Wat is beleggen?

Beleggen is het investeren van geld in een bedrijf of een overheidsinstelling met als doel om hier rendement uit te halen. Dit kan in de vorm van een obligatie of een aandeel. Een obligatie biedt meestal meer zekerheid dan een aandeel. De belegger kan over een kortere of een langere periode dan niet over zijn geld beschikken. De laatste twintig jaar zijn er steeds meer beleggingsfondsen op de markt gekomen die geld goed verspreid over alle regio’s en sectoren beleggen. Deze fondsen bieden over het algemeen een beter risicogewogen rendement dan als u zelf een portefeuille samenstelt.

Verschil tussen beleggen en sparen

Bij sparen zet u geld op een spaarrekening waarbij u vooraf de zekerheid hebt dat u uw inleg en de rente terugkrijgt. Bij beleggen investeert u uw geld in beleggingsfondsen. Door beleggingsfondsen aan te kopen ruilt u de zekerheid van een bepaald bedrag om voor onzekere inkomsten in de toekomst. Het doel is om hiermee meer financieel voordeel te behalen in de toekomst dan met een spaarrekening.

Wat is online vermogensbeheer?

Met Binck Forward kunt u geld beleggen in een aantal vooraf ontworpen beleggingsprofielen. Wij stellen u een aantal vragen om uw klantprofiel te bepalen. Afhankelijk van dit klantprofiel, het door u gekozen risiconiveau en de tijd dat u niet over uw geld hoeft te beschikken gaat Binck Forward uw geld beleggen in een mix van aandelen, vastgoed, grondstoffen, obligaties en een geldmarktfonds.

Wilt u meer weten over hoe u met Binck Forward kunt beleggen?

Lees meer over beleggen met Binck Forward >