Informatie over Binck Pensioen

Meer informatie over Binck Pensioen

Binck Pensioen is niet voor iedereen zinvol. U krijgt namelijk alleen belastingvoordeel, als u in het verleden te weinig pensioen heeft opgebouwd. De overheid heeft vastgesteld hoeveel pensioen elke Nederlander maximaal mag opbouwen per jaar. Heeft u in het verleden minder opgebouwd dan dit maximum, dan kunt u beleggen in een lijfrenterekening, zoals Binck Pensioen.

Vermogen opbouwen tot uw pensioen.

Tot uw pensioen bouwt u vermogen op. Gedurende deze opbouwfase belegt Binck Pensioen het vermogen voor u. Wanneer u jong bent, nemen wij meer risico. Naarmate u ouder wordt, bouwen wij het risico automatisch geleidelijk voor u af. Uiteraard nemen wij nooit meer risico dan uw persoonlijke risicoprofiel toestaat. Ook zullen wij u af en toe vragen hoe u van plan bent uw Binck Pensioen te gaan gebruiken. Dan houden wij daar rekening mee bij het beleggen. U kunt eenvoudig 24/7 de status van uw opgebouwde vermogen volgen in uw persoonlijke online omgeving.

 

Jaarruimte

Heeft u jaarruimte?

Wilt u weten of u te weinig pensioen heeft opgebouwd? Gebruik dan de handige tool op de website van de belastingdienst om het uit te rekenen.

U kunt vervolgens een Binck Pensioen account bij ons openen.

Heeft u geen jaarruimte?

Wanneer u geen jaarruimte heeft, kunt u ook altijd pensioen opbouwen zonder belastingvoordeel via Binck Forward, ons vermogensbeheer product.

 

Binck Pensioen voor ondernemers

Ondernemers kunnen ook hun stakingswinst of oudedagsreserve inleggen op een lijfrenterekening zoals bij Binck Pensioen. Lees meer over de mogelijkheid om de stakingswinst en de oudedagsreserve in te leggen in een lijfrente op de website van de belastingdienst. Lees meer hierover op de website van de belastingdienst.

Pensioenleeftijd gehaald! En nu?

U kunt uw Binck Pensioen vermogen op verschillende manieren gebruiken in de uitkeringsfase. Deze manieren zijn vastgelegd in de belastingregels. Wij zullen proberen het u zo eenvoudig mogelijk uit te leggen. Mocht u het onduidelijk vinden dan kunt u altijd contact met ons opnemen. 

Als de uitkeringsfase begint, koopt u een uitkeringsproduct bij een financiële instelling die de uitkering zal verzorgen. Wij bieden dit product momenteel nog niet aan. Voor deze uitkeringen heeft u vier bestedingsmogelijkheden die wij hieronder zullen noemen.

U blijft beleggen

U kunt tijdens de uitkeringsfase blijven beleggen. Afhankelijk van de beleggingen, krijgt u meer of minder pensioen. U kiest van te voren de periode. Hierbinnen zijn twee mogelijkheden.

U kiest voor een periode van minimaal 20 jaar
Deze periode kan ingaan voordat u AOW krijgt. In dat geval tellen alleen de jaren na de AOW. Als de uitkering dus begint op uw 60ste, dan moet deze doorlopen tot uw 87ste. Dit is immers 20 jaar vanaf uw AOW tot uw 67ste. De uitkering kan ook maximaal 5 jaar later ingaan dan de AOW. Dus uiterlijk op uw 72ste. De uitkering loopt dan tot uw 92ste.

U kiest voor een periode van 5 tot 20 jaar
Deze periode mag alleen beginnen vanaf uw AOW. De uitkering mag dan niet meer zijn dan EUR 21.248 per jaar. De uitkering kan ook maximaal 5 jaar later ingaan dan de AOW. Dus uiterlijk op uw 72ste.

U koopt een vaste uitkering

U koopt bij een bank of verzekeraar een vaste uitkering. U belegt dan dus niet meer.  U kiest dan van te voren de periode. Ook hier zijn er twee mogelijkheden.

U kiest voor een periode van minimaal 20 jaar
Deze periode kan ingaan voordat u AOW krijgt. In dat geval tellen alleen de jaren na de AOW. Als de uitkering dus begint op uw 60ste, dan moet deze doorlopen tot uw 87ste. De uitkering kan ook maximaal 5 jaar later ingaan dan de AOW. Dus uiterlijk op uw 72ste.

U kiest voor een periode van 5 tot 20 jaar
Deze periode mag alleen beginnen vanaf uw AOW. De uitkering mag dan niet meer zijn dan EUR 21.248 per jaar. De uitkering kan ook maximaal 5 jaar later ingaan dan de AOW. Dus uiterlijk op uw 72ste.

U koopt een uitkering tot u komt te overlijden

Bij een verzekeraar kunt u ook een uitkering kopen tot u komt te overlijden. Deze uitkering moet uiterlijk 5 jaar na de AOW ingaan, maar mag ook eerder ingaan. Hoe oud u ook wordt, u blijft een uitkering ontvangen. Nadeel is wel dat als u vroeg dood gaat, de verzekeraar het geld houdt. De uitkering loopt dan dus niet door bij uw erfgenamen.

U heeft een klein bedrag opgebouwd

Als u maar een klein bedrag (op dit moment € 4.303) bij ons heeft, kunt u dit hele bedrag direct opnemen.

Overige situaties

Vervelende gebeurtenissen

U kunt Binck Pensioen ook gebruiken als er iets vervelends gebeurt.

1. In geval u of uw partner komt te overlijden:

  • U koopt dan een levenslange uitkering voor de achterblijvende partner;
  • U koopt een uitkering voor uw kinderen. Dit is een levenslange uitkering of een uitkering tot hun 30ste.

2. In het geval u arbeidsongeschikt raakt:

  • In het geval u arbeidsongeschikt raakt kunt u tot EUR 40.312 per jaar uit uw Binck Pensioen opnemen.

Andere mogelijkheden voor opname

Andere mogelijkheden zijn er niet. Gaat dus bijvoorbeeld uw auto stuk, dan kunt u geen geld uit uw Binck Pensioen opnemen. Doet u dit toch, dan betaalt u bovenop de inkomstenbelasting nog 20% extra belasting over uw hele vermogen in het Binck Pensioen (dat is revisierente). In het slechtste geval houdt u dan maar 28% over. Op de site van de belastingdienst leest u meer over de revisierente.

We houden het graag simpel!

We houden het graag simpel en daarom hebben wij enkele details weggelaten. Wij volgen echter de dwingende regels van de belastingdienst. Mochten deze regels wijzigen, dan moeten wij dit volgen. Raadpleeg voor meer informatie de website van de belastingdienst.

 

Is Binck Pensioen interessant voor u? Bereken hier!

Hoe start u?

icon box image

Creëer een klantprofiel

Wij stellen samen met u het risiconiveau vast dat past bij uw financiële doelen, financiële positie en risicotolerantie.

icon box image

Doe een overboeking

Start met Binck Pensioen door een bedrag over te maken via iDeal of met een overschrijving via uw bank.

icon box image

Bereik uw doel

Via uw eigen online dashboard kunt u voortdurend de status en ontwikkeling van uw Binck Pensioen in de gaten houden.

Belegt u al bij Binck Forward? Dan is Binck Pensioen misschien ook iets voor u!

Log in >

De Financiële Bijsluiter

Wij hebben voor Binck Pensioen een Financiële Bijsluiter opgesteld waarin u alle essentiële beleggersinformatie kunt lezen. Wilt u hier meer over weten? Lees dan de Financiële Bijsluiter voor Binck Pensioen >

Overige juridische documenten

Naast de Financiële Bijsluiter kunt u hieronder onze overige juridische documenten vinden:

Klantovereenkomst Binck Pensioenbeleggen
Aanvullende voorwaarden Binck Pensioenbeleggen